De fysiske rammer

De fysiske rammer

Indenfor

Grønnebakkens har til huse i en murstensbygning fra 1955. Den består af to etager samt fuld kælder og er senest blevet renoveret i 2000-2001. På første sal bor børnehaven med 40 børn, i stuen huserer de 24 vuggestuebørn og Annie i køkkenet. I kælderen er der værksted, opbevaring – og spøgelseshus til Grønnebakkens årlige sommerfest.

På Grønnebakken har vi valgt at arbejde med “åbenplan” både i vuggestuen og i børnehaven. Det betyder, at børn og personale ikke er stueopdelt. Vi ønsker at give børnene så mange venskabsmuligheder som muligt, samt give børnene mulighed for at søge de voksne, de er mest trygge ved. Vi udnytter desuden vores kvadratmeter optimalt i det åbne plan, fordi flere af børnenes faciliteter kun behøver at være ét sted i stedet for på hver stue. I det åbne plan kan personalegruppen samtidig bedre udnytte dens ressourcer og kompetencer.

Udenfor

Vi synes, det er vigtigt, at børnene kommer ud hver dag, og derfor har legepladsen høj prioritet både for vuggestue og børnehave. Vi betragter legepladsen som et ekstra rum, derfor får vi lagt nyt rullegræs om foråret og skiftet sandet i sandkasserne.

Vi har en dejlig legeplads med meget grønt og mange kroge. På legepladsen har børnene også mulighed for at lege i mindre grupper, mulighed for at fordybe sig, mulighed for at løbe, cykle og bruge hele deres krop og mulighed for at lege med større/mindre børn og lege med deres store/mindre søskende.

Børnene kan godt lide at lege lidt i det ”skjulte”, og det har de mulighed for på grund af legepladsens indretning. I et lille, aflukket hjørne ligger ”Mariannes hemmelige have”, hvor børnene kan lukke lågen, ligge på tæpper, slå telt op. Der bliver fundet masser af snegle og edderkopper rundt om i buskene.

Udover legepladsen udnytter vuggestuen nærmiljøet meget, mens børnehaven tager på længere ture. Her udnyttes de muligheder og tilbud, som er aktuelle i byen. I sommermånederne er der mange anderledes ture i fællesskab med vuggestue og børnehave